Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Stiri imobiliare » Unde si cat investesc cunoscatorii pentru un profit garantat?
invest

Unde si cat investesc cunoscatorii pentru un profit garantat?

Atat romanii, cat si strainii, remarca faptul ca exista numeroase oportunitati de investitie in piata imobiliara. Avantul investitiilor nu poate fi trecut cu vederea atat de usor. Companiile straine prefera sa investeasca banii obtinuti de la banci, iar peste 70% dintre romani prefera sa faca investitii din surse proprii.

Asa cum bine stim, companiile straine vin cu milioane de euro, pe care le investesc fie in constructia de imobile rezidentiale, fie in birouri, pe care ulterior le vand sau le inchiriaza. In mod cert, profitul obtinut in tarile est-europene este mai mare decat cele din vest dar, bineinteles, orice investitor stie faptul ca riscurile sunt direct proportionale. Un exemplu concludent in acest sens este Ucraina, care nu a reusit sa se ridice la nivelul asteptarilor, fapt pentru care investitorii au avut de suferit. Romania, fata de alte tari, nu prezinta nici pe departe aceleasi riscuri, insa sistemul bancar poate demonstra o oarecare vulnerabilitate, deoarece este dependent, intr-o oarecare masura, de deciziile ce vin din afara.

Poate acesta este unul din motivele pentru care investitorii romani prefera sa investeasca bani din surse proprii. Asa cum am spus putin mai devreme, aproximativ 70% dintre romanii care se ocupa de dezvoltarea imobiliara prefera mai intai sa acumuleze capital si, prin urmare, sa investeasca in real estate proprii bani.

Limita inferioara a investitiilor in proiecte rezidentiale este de jumatate de milion de euro. In Bucuresti, constructia de noi locuinte aduce, in continuare, profituri multumitoare. De exemplu, achizitia unui teren si ridicarea unui imobil pe acesta (atat prin inchiriere, cat si prin vanzare) reprezinta un business al carui profit anual este de 30-35%, termenul pentru inchiderea unui astfel de proiect situandu-se intre doi si trei ani. Un investitor interesat de segmentul rezidential trebuie sa dispuna de minimum jumatate de milion de euro, in timp ce pentru un proiect mediu este nevoie de aproape doua milioane de euro.

Un alt segment in voga pentru investitorii imobiliari este cel al apartamentelor, care sunt oferite spre inchiriere. Potrivit statisticilor, o astfel de achizitie aduce, in felul acesta, un profit anual de 5-8% brut, in functie de specificul fiecarei proprietati. Generalizand, investitiile incep de la 120.000 euro, bani care sunt folositi fie pentru achizitia unui singur apartament intr-o zona de lux, fie pentru cumpararea a doua locuinte mai „compacte”.