Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Stiri imobiliare » Un oras a carui economie se bazeaza pe jocuri de noroc
macao

Un oras a carui economie se bazeaza pe jocuri de noroc

In prezent, Macao (fosta colonie portugheza) este unul dintre cele mai bogate orase din lume, cu o economie ce se dezvolta pe zi ce trece. Pe langa asta, este un centru al jocurilor de noroc, care a reusit sa surclaseze, in timp, orasul Las Vegas. Boomul economic se reflecta in mod direct in piata imobiliara, iar pretul locuintelor creste cu viteza luminii.

Acum Macao este una dintre cele mai bogate metropole din lume, si are ca industrii principale turismul si jocurile de noroc. Incepand cu anul 2000, atunci cand autoritatile au spart monopolul detinut de un magnat local si au permis investitorilor straini sa construiasca cazinouri, este un adevarat centru al jocurilor de noroc.

In opnia analistilor internationali, piata imobiliara de aici urmeaza o cale nesanatoasa. Stocul locuintelor si terenurilor este insuficient, iar preturile urca intr-un ritm ametitot, din cauza creditelor ieftine si a disponibilitatii cetatenilor de a achizitiona. De-a lungul timpului, au fost implementate si cateva masuri pentru a mai tempera activitatea din segmentul rezidential, dar nu au avut prea mare succes sau, cel putin, nu succesul dorit. Preturile au atins cel mai inalt nivel din istorie si, deocamdata, nu dau foarte mari semne de oprire. Conform unui studiu, pretul mediu al unui apartament a urcat cu 50 de procente de-a lungul anului 2012, si cu 30 de procente de-a lungul primelor noua luni ale lui 2013.

In speta, un apartament central are pretul de 8.830 dolari pe metru patrat util, iar un apartament semicentral de 7.500 dolari pe metru patrat util.

Pentru persoanele care nu stiau, Macao este una dintre cele mai dens populate zone din lume. Are circa 600.000 oameni si traiesc intr-un oras cu o suprafata de 30 de kilometri patrati. Din nefericire, loturile de teren sunt limitate, iar necesarul de locuinte exista. Astfel, cea mai la indemana solutie este dezvoltarea pe verticala. In ultima vreme, aici s-au ridicat foarte multi zgarie-nori, iar achizitia din faza de proiect este ceva des intalnit.

Cei mai multi cumparatori lucreaza in industria jocurilor de noroc. De asemenea, majoritatea clientilor sunt expati, si doar un sfert dintre ei cumpara un imobil cu intentia de a locui in el. Restul doar cauta sa o inchirieze sau sa o revanda, chiar daca taxele impuse de Guvern in urma cu cativa ani sunt mari. Deseori, cumparatorii straini provin din Statele Unite ale Americii si tarile europene,  dar si din Australia sau Africa de Sud.