Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Stiri imobiliare » Turistii romani. Ce prefera acestia atunci cand merg in vacante?
grecia

Turistii romani. Ce prefera acestia atunci cand merg in vacante?

Daca vom compara situatia de acum cu cea anterioara, vom observa ca tineruu ai inceput sa calatoreasca mai mult. Reprezentantii Generatiei Y dispun de mai multi bani ca odinioara si, ca atare, calatoresc mult mai des si in tari mai indepartate fata de generatiile trecute. Intr-un mod simtitor s-au schimbat si lucrurile din Romania, cu toate ca preferintele turistilor difera: aproape 30% dintre turisti sunt tineri si au vacante anual.

Industria de turism este in continua crestere si este reprezentata de tinerii turisti. Pana nu demult, numarul clientilor tineri era nesemnificativ, iar acestia se orientau catre excursii cat mai ieftine. Astfel, atentia operatorilor de turism se concentra catre alte segmente. In ultimul deceniu insa, lucrurile s-au schimbat in mod simtitor.

Anual, tanarul turist merge in trei vacante. Intr-adevar, tinerii turisti au trei vacante pe an: doua city-break-uri in Europa si un concediu de circa zece zile, mai exact in destinatii precum Turcia, Bulgaria, Grecia sau Spania. Acestia prefera sa inchirieze o vila, impreuna cu mai multi prieteni, si sa se deplaseze direct cu masina personala, cheltuind in medie, pentru un sejur, aproape 350 euro/ persoana, cu transport si cazare.

S-au realizat studii internationale si, in urma acestora, a reiesit faptul ca scopul tinerilor care calatoresc este sa vada locuri noi, precum si sa viziteze obiective turistice, nefiind deranjati de absenta vietii de noapte a oraselor sau a statiunilor in care ajung.