Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Fără categorie » Spatiile logistice si orasele medii
spatii-logistice

Spatiile logistice si orasele medii

In lunile ianuarie-septembrie ale acestui ani s-au inchiriat peste 230.000 de metri patrati de spatii logistice in intreaga tara. Aproape jumatate din volumul tranzactionat s-a indreptat catre Bucuresti si Timisoara.

Anul acesta a crescut ponderea spatiilor inchiriate si, astfel,  companiile de retail se afla pe primul loc, reprezentand circa 80.000 de metri patrati. Pe locul doi in clasament regasim firmele care produc componente auto, acestea reprezentand 63.000 de metri patrati, iar pe locul trei se afla cele de logistica, cu 44.200 de metri patrati inchiriati.

In felul acesta, daca anul trecut numarul oraselor unde companiile au inchiriat spatii industriale si de logistica s-au indreptat, in ordine, spre Bucuresti, Timisoara, Deva si Arad, anul acesta, pe harta companiilor au intrat si Brasov (16.000 mp), Cluj-Napoca (26.600 mp), Pitesti (14.000 mp), Ploiesti (28.900 mp), Ramnicu Valcea (12.800 mp), Targu Mures (3.500 mp), si Sibiu (11.500 mp).

Este un lucru imbucurator ca fata de destinatiile traditionale, precum Bucuresti, Arad, Timisioara si Deva, companiile merg si in orase din etalonul doi ca marime – Ramnicu Valcea sau Targu Mures. Totodata, este un semnal extrem de bun pentru ca firmele care au ales aceste orase vor face o productie in aceste spatii, ceea ce inseamna noi locuri de munca. Credem ca acest trend va continua, iar piata logistica si industriala nu va mai fi concentrata doar la nivelul catorva orase mari, unde forta de munca a devenit limitata, ci se va extinde si in alte orase, unde pot gasi mai usor angajati„, a declarat Cristina Pop, seful departamentului industrial JLL Romania.