Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Stiri imobiliare » Spatiile de cazare pentru studenti
camin2

Spatiile de cazare pentru studenti

Campusurile private reprezinta o afacere de 200 de miliarde de dolari, care a facut fata cu brio crizei si, mai mult de-atat, creste in continuare.

Majoritatea povestilor contin si referiri la caminele studentesti. Mai exact, conditiile nu atat de bune din aceste spatii de cazare. In pietele imobiliare mature, spatiile de cazare pentru studenti reprezinta un business extrem de banos si profitabil, cu randamente ce le depasesc intr-un mod semnificativ pe cele aduse de investitiile anuale aduse in alte segmente ale pietei de real estate. De exemplu, in Marea Britanie, randamentele anuale aduse investitorilor de astfel de spatii au fost, in perioada 2011-2014, de 8%, in comparatie cu putin peste 3% in retail, circa 6% in cazul achizitiilor rezidentiale destinate inchirierii ulterioare si aproximativ 7% pe segmentele office si industrial.

Segmentul campusurilor private din Statele Unite ale Americii a luat amploare in anii 1960, datorita generatiei „baby boom”, ai carei reprezentanti ajunsesera la varsta studentiei. Desigur, toti acesti studenti aveau nevoie de spatii de cazare, care pana atunci au fost amenajate in stilul traditional, in camere cu multe paturi, asemanatoare dormitoarelor militare, situate in cladiri din complexul universitar. Atunci cand au venit noii studenti, unele universitati au inceput sa investeasca in caminele situate in afara campusului, insa au aparut si investitori care au cumparat cladiri rezidentiale pe care, mai apoi, le-au convertit in spatii de cazare pentru studenti.

In prezent, o astfel de afacere valoreaza, la nivel global, 200 de miliarde dolari. Printre investitori, popularitatea acestei afaceri a crescut datorita randamentelor mari, in comparatie cu alte segmente. Lucrurile nu se vor opri aici. Cererea este alimentata de o rata de inscriere in universitati mai mare ca niciodata. Aceasta va creste cu 47% pana in anul 2025.