Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Stiri imobiliare » Cererile pentru credite se inmultesc
credit

Cererile pentru credite se inmultesc

In primul trimestru al acestui an, Biroul de Credit a realizat 1,6 milioane de cereri noi pentru credite, asta insemnand cu 65 mai multe fata de aceeasi perioada a anului anterior. In total, institutia controlata de BNR a inregistrat nici mai mult, nici mai putin, de 3,1 milioane de rapoarte in ceea ce priveste situatia clientilor potentiali si, desigur, existentiali ai bancilor.

In Romania, cresterea noua de credite este in continua crestere. In primele luni ale anului curent au fost eliberate peste 1,6 milioane de cereri noi, asta fiind o dovada a faptului ca romanii sunt tot mai interesati in a-si achizitiona locuinte. Acest lucru este demonstrat si de numarul imprumuturilor acordate. Creditele ipotecare au depasit bariera de 300.000 unitati vandute, iar cele de consum au trecut de 3 milioane. Totodata, conturile de credite care apartin persoanelor fizice s-au inmultit.

Atat creditele prin programul Prima Casa, cat si celelalte credite imobiliare si ipotecare din tara noastra au succes la public in ultima perioada, datorita dobanzilor foarte bune si, bineinteles, a ofertei de locuinte foarte variate din piata.