Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Stiri imobiliare » Romania – o tara atractiva pentru straini
bani

Romania – o tara atractiva pentru straini

Oamenii de afaceri din afara tarii sunt atrasi de Romania. De ce? Forta de munca ieftina. Numarul proiectelor realizate cu bani straini a urcat in mod semnificativ in cursul anului trecut, intr-atat incat Romania a devenit a sasea tara din Europa dupa numarul joburilor create de investitiile straine.

Numarul proiectelor realizate cu capital strain in Romania a urcat cu circa 19% anul trecut, in comparatie cu 2013. Numarul locurilor de munca generate de investitii straine a crescut cu 77%, ajungand la aproape 10.900, Romania devansand tari precum Spania, Slovacia sau Turcia.

Pentru prima data, Romania este prezenta in Top 15 cele mai atractive tari din Europa in ceea ce priveste numarul proiectelor cu investitie straina. Tari precum Serbia sau Republica Ceha au parasit clasamentul, singurele state din Europa Centrala si de Est incluse fiind Romania si Polonia.

In urma redresarii sectorului industrial si a exploziei comertului electronic, operatiunile de logistica si cele de executie au inregistrat o crestere de aproximativ 27%. Serviciile au avut o evolutie diferita, in functie de sectoarele de activitate din care au provenit.