Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Stiri imobiliare » Preturile locuintelor din 2015 – de trei ori mai accesibile fata de anii trecuti
imob

Preturile locuintelor din 2015 – de trei ori mai accesibile fata de anii trecuti

 

Conform unor statistici, anul in curs a scos la vanzare circa 14.000 de locuinte noi, in peste 350 de ansambluri rezidentiale din Capitala si periferia acesteia. Dintre acestea, specialistii spun ca pana la finele anului 2015 va fi livrat un numar de 11.000 de unitati locative noi.

Referitor la ofertele locuintelor, studiul ne arata faptul ca majoritatea dezvoltatorilor construiesc ansambluri rezidentiale special pentru segmentul mass market. In continuare preturile raman stabile, la o medie de 700 de euro pe metru patrat in cazul proiectelor mass market, iar in cazul proiectelor dedicate segmentului mediu, preturile sunt cuprinse intre 1.050 si 1.200 euro pe metru patrat util.

Spre deosebire de anii trecuti, apartamentele sunt mult mai accesibile acum, atat din punct de vedere al pretului pe metru patrat util, cat si din punct de vedere al cursului de schimb leu-euro si al salariului mediu net pe economie.

In cazul in care va continua, programul guvernamental Prima Casa va ramane principala metoda de finantare dar, in pofida acestui lucru, se va observa si o majorare a tranzactiilor finantate prin alte tipuri de imprumuturi.