Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Stiri imobiliare » Nagoya – centrul industriei auto japoneze
nagoya

Nagoya – centrul industriei auto japoneze

In mod constant, orasul Nagoya este comparat cu Detroit, datorita rolului sau in industria auto japoneza. Daca le luam pe rand, spre deosebire de metropola americana, Nagoya se afla in plina expansiune economica si imobiliara, fiind considerat unul dintre orasele Japoniei cu cea mai ridicata calitate a vietii, insa cu niste costuri de trai mult mai mici fata de Tokyo sau Osaka.

Dupa Tokyo si Osaka, Nagoya este al treilea mare oras al Japoniei. In acelasi timp, este si capital prefecturii Aichi si, totodata, cea mai insemnata metropola din Chubu, regiunea centrala a insulei Honshu. Tocmai datorita pozitiei sale geografice, Nagoya s-a bucurat din plin, de-a lungul secolelor, de o dezvoltare economica, ceea ce a dus si la o marire a populatiei cu aproximativ 130% in ultimii 80 de ani.

Orasul a fost fondat la inceputul anilor 1600, in jurul Castelului Nagoya, si a fost una dintre tintele americanilor in raidurile aeriene din timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, pentru ca era unul dintre centrele industriei aeronautice japoneze. Aici a fost stability un nou record al Fortelor Aeriene din Statele Unite ale Americii – cel mai mare tonaj lansat vreodata intr-o singura tinta, in aceeasi misiune – 3.162 tone de explozibil. In urma bomardamentelor, aproape 25% din suprafata orasului a fost complet  distrusa, iar alte parti insemnate au fost, de asemenea, afectate.

Pe plan international, regiunea Chubu este cunoscuta datorita unuia dintre cele mai importante simboluri japoneze: Muntele Fuji. In acelasi timp, orasul Nagoya este preferat de japonezi tocmai datorita nivelului ridicat de calitate al vietii, fara a avea aceleasi costuri mari de trai ca si Tokyo. Cu toate ca economia orasului este alimentata de activitatile industriale, peisajul din Nagoya este dominat de paduri si mari suprafete inverzite, precum si de un design urban impresionant.