Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Stiri imobiliare » Hong Kong si bula imobiliara
imobiliare hong kong

Hong Kong si bula imobiliara

In ultima perioada, datorita costurilor de imprumut foarte mici, preturile locuintelor din Hong Kong s-au dublat, in felul acesta ajungand cea mai scumpa piata imobiliara din intreaga lume. Specialistii declara ca lucrul acesta se poate schimba, in cazul in care Statele Unite ale Americii vor fi majorate dobanzile.

In urma cu sase-sapte ani, atunci cand criza economica mondiala lovea cu cea mai mare intensitate, Rezerva Federala Americana (Fed) a redus rata dobanzilor aproape de zero, si a adoptat un program masiv de achizitii, special pentru a tine costurile de creditare mici.

Intr-un mod direct, aceasta lichidare provocata de Rezerva Federala Americana a lovit Hong Kong-ul, fapt ce a dus la dublarea preturilor proprietatilor imobiliare. Acum, pretul unui imobil cu o suprafata de 40 de metri patrati utili se ridica la 750.000 de dolari.

In prezent, Guvernul din Hong Kong se confrunta cu urmatoarea problema: daca isi pastreaza sau nu moneda ancorata in dolar.

„Avand in vedere faptul ca Hong Kong si-a format tot mai multe legaturi cu tarile de pe continent, este nepotrivit ca acum sa adopte politica monetara din SUA prin cursul valutar fix pe care l-au stabilit„, a declarat Duncan Innes-Ker, directorul general al Asia al Economist Intelligence Unit.