Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Stiri imobiliare » Garsonierele si programul Prima Casa
pc

Garsonierele si programul Prima Casa

Ani la rand, in topul achizitiilor, datorita pretului scazut, au fost garsonierele. In ciuda faptului ca nu erau practice pe termen lung, achizitia era considerata una profitabila macar pentru un moment, urmand ca planul sa fie ajustat, odata cu trecerea timpului. Programul Prima Casa a insemnat o schimbare de paradigma. Beneficiile financiare le-au permis clientilor sa acceseze fondurile necesare pentru cumpararea unui apartament bicameral sau tricameral, fapt care rezolva, de la bun inceput, problema stabilitatii pe termen lung. In continuare, garsonierele au ramas preferatele chiriasilor, insa sunt tot mai putin cautate de cei interesati sa cumpere.

Odata cu infiintarea programului guvernamental, piata imobiliara a fost remodelata complet. Schimbarea s-a simtit cel mai mult in ceea ce priveste apartamentele cu doua si apartamentele cu trei camere. Anual, tot mai multe persoane au primit acces liber la acest program, prin cresterea varstei maxime de achizitie si, de ce nu, chiar includerea in program a celor care au mai avut in proprietate o locuinta, in anumite conditii. Cei care, in trecut, nu indrazneau sa spere la mai mult de o simpla garsoniera,acum isi permit apartamente cu un numar mai mare de camere.

Pe de-o parte, in anul trecut, garsonierele s-au ieftinit cu 2,5%. Pe de alta parte, apartamentele cu patru camere au avut o evolutie liniara, in sensul ca au ramas la acelasi pret in ultimul an. In ceea ce priveste anul acesta, un lucru este sigur: tot mai multi proprietari isi scot locuintele la vanzare. Desi anul 2015 este anuntat drept anul in care se va consolida trendul de scumpire al locuintelor, multitudinea anunturilor de vanzare ar putea sa modifice aceasta prognoza, cel putin pentru un moment.