Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Descriere zona Giurgiului

Descriere zona Giurgiului

Giurgiului este un cartier din sud-estul Bucurestiului, care se intinde in cea mai mare parte in sectorul 4 al Capitalei, dar care cuprinde si o mica in sectorul 5, respectiv doar cateva strazi (Vigoniei, Verigei, Toporasi, Podul Giurgiului, Drumul Giurgiului si Soseaua Viilor). Cartierul măsoară  4,60 kilometri lungime şi are o lăţime medie de 1,50 kilometri, astfel incat suprafaţa ocupată este de aproximativ 6,7 km², fapt care il transforma intr-unul dintre cele mai mari cartiere din Bucuresti. Bulevardele spatioase, dar si arterele principale, precum si nenumaratele  stradute care leaga miile de case de restul orasului, reprezinta un argument important al zonei, pentru infrastructura stradala bine dezvoltata ii fereste pe cei care tranziteaza zona de blocajele in trafic. Cartierul atrage multi locuitori si datorita faptului ca este curat, linistit si plin de locuri de joaca pentru copii. Astfel, populatia a ajuns in doar cativa ani la 60.000 de locuitori .

In perioada 1980-1989 partea de vest a cartierului a fost schimbata radical. Casele au fost demolate în mare parte, iar pe locul lor au fost construite blocuri de apartamente cu cate 10 sau 8 niveluri, apartamente cu o suprafata deosebita (printre cele mai mari din Bucuresti). Si zona de sud-vest a cartierului a trecut prin aceeasi schimbare, doar ca aici s-au aplicat alte principii construindu-se blocuri blocuri cu regim mic de inaltime (P+4 niveluri). S-au creat si foarte multe spatii verzi care, odata cu trecerea timpului, au devenit  adevarate oaze de verdeata.

apartamente-zona-giurgiului

In acelasi timp, zona comerciala din cartierul Giurgiului, completata mai recent cu hypermarket-uri, magazine de specialitate, mall-uri, (Carrefour, Dedeman, City Mall), Piete Agroalimentare (Piata Resita, Piata Progresul), este un plus de atractivitate pentru locuitorii acestui cartier. Sa nu uitam ca Piata Progresul este poate una dintre cele mai aprovizionate si mai ieftine piete bucurestene.

loc-joaca-soseaua-giurgiului

De altfel, analistii imobiliari sunt de aceeasi parere in ceea ce priveste faptul ca dezvoltatorii de complexuri rezidentiale se vor orienta din ce in ce mai mult catre cartierele marginase ale capitalei, cu exceptia nordului. Sunt preferate  zone unde  pretul terenului este mai scazut, permitand astfel constructia unor locuinte ieftine, accesibile unei clase medii in crestere. Pe de alta parte, platformele industriale vor fi scoase treptat din oras, iar terenurile astfel eliberate sunt foarte atractive pentru investitori.