Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Stiri imobiliare » Cum sa dai un aer britanic locuintei tale?
englezesc

Cum sa dai un aer britanic locuintei tale?

Atunci cand vrei sa iti construiesti o locuinta in stil britanic sau pur si simplu doar vrei sa ii dai actualului imobil un aer englezesc, exista cateva detalii de care trebuie sa tii cont. Haideti sa vedem!

In primul rand, fatada casei este cea care conteaza si, totodata, una dintre principalele particularitati ale proiectelor de case englezesti. Aceasta este placata cu caramida. In al doilea rand, termopanele nu trebuie sa existe. Niciodata nu vom vedea o casa in stil englezesc care sa aiba ferestre de termopan. Tamplaria acestor case este executata numai si numai din lemn, de preferat lemn de stejar, bine tratat pentru a avea o rezistenta si o durata de viata cat mai indelungata. De ce? Pentru a avea un aspect de eleganta si sobrietate, acestea fiind si elementele-cheie ale acestor locuinte. Pentru a scoate in evidenta si mai bine acest stil, puteti opta pentru arcade, iar acoperisul sa fie in panta, cu unghiuri ascutite.

Designul interior?

In cazul in care vorbim despre interiorul unei case englezesti, principalul element este reprezentat de semineu. In continuare, pentru mobilier, puteti opta pentru un stil Shabby Chic, stil care provine din Marea Britanie. Acest stil a fost transformat din idee in brand in anul 1989, de catre designerul Rachel Ashwell, care s-a bazat pe ideea de frumusete si confort.

Totodata, nici textilele nu trebuie sa lipseasca. Acestea sunt caracteristice acestui stil si, de obicei, cel mai des folosite sunt inul si bumbacul, albe sau in nuante pastel. Modelele sunt florale, insa se folosesc mai ales trandafirii. In cazul in care doriti sa puneti cuverturi, perdele sau draperii, ele trebuie sa aiba un aspect usor sters.

Pentru ca tot am vorbit putin mai sus de stilul Shabby Chic, haideti sa clarificam: acesta denota un mobilier cu aspect antichizat, pe care se vad in mod clar urmele timpului si numeroasele straturi de vopsea prin care a trecut. Cele mai uzate portiuni sunt colturile si marginile lemnului.