Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Stiri imobiliare » Complex subteran de birouri
subteran

Complex subteran de birouri

In toata lumea, exista doua tipuri de afaceri: cele care se dezvolta vertical, precum si cele care se dezvolta in subteran. Chiar daca primele afaceri se dezvolta, de regula, in marile metropole, categoria a doua „a furat” numele de „subtropola”. Aceasta poveste SubTropolis poate fi descrisa drept un complex masiv de birouri, care se „ascunde” sub orasul american Kansas.

Subtropolis este un parc industrial, in care lucreaza peste 1.000 de oameni. Complexul acesta este gazduit intr-o mina, care are marimea a 140 de stadioane de fotbal. Este socant? Oamenii de afaceri au dezvoltat o adevarata retea subterana in acest spatiu industrial, aici mutandu-se peste 10% din industria imobiliara din Kansas.

Parcul industrial a devenit complex de afaceri in 1964. Chiriasii de aici sunt atrasi de costurile energetice foarte scazute si, desigur, de spatiile ieftine. Alt avantaj este acela ca acolo pot patrunde camioane mari, iar oamenii nu mai au nevoie de lifturi pentru a transporta marfa.

Chiriile sunt in jur de 2,25 dolari pe metru patrat util. Totodata, putem spune ca sunt jumatate din preturile de la „suprafata”. Sub Kansas, sub 52 de afaceri au, in total, aproape 1.000 de angajati, si ocupa spatii de 6 milioane metri patrati utili. Spatiul ramas inca disponibil este de 8 milioane metri patrati, asta insemanand de 10 ori mai mult decat spatiul din cea mai inalta cladire din Kansas.