Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Stiri imobiliare » Chisinau atrage investitori straini
chisinau

Chisinau atrage investitori straini

Capitala sic el mai mare oras al Republicii Moldova, Chisinau este, totodata, si centrul comercial si industrial.  In felul acesta, se bucura de cea mai activa piata imobiliara din tara.

Chisinau a fost fondat in anul 1436, ca asezare monahala, parte a Principatului Moldovei. S-a dezvoltat, treptat, in secolul al XIX-lea, mai ales dupa ce a devenit capitala guberniei Basarabia, dar a fost distrus aproape complet in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial. in perioada 1947-1949, o echipa de specialisti condusa de arhitectul Alexey Shchusev  a conceput un plan de reconstructie a orasului, stilul arhitectural rusesc mentinandu-se si acum.

Capitala se intinde pe o suprafata de 123 kmp, si are o populatie de circa 670.000 locuitori. Este supranumit si “Orasul din piatra alba”, datorita numarului mare de cladiri deschise la culoare, construite din piatra alba de calcar.

Intre anii 2000 si 2008, Republica Moldova a trecut printr-un boom imobiliar, ca multe alte state din Europa Centrala si de Est. Cele mai multe tranzactii imobiliare au avut loc in Chisinau, iar in aceasta perioada, pretul apartamentelor a urcat cu circa 30% anual. In urma cu cinci ani, pretul mediu al unei locuinte ajunsese sa depaseasca 1.200 euro.

Odata cu aparitia crizei financiare, pretul locuintelor s-a prabusit, iar piata imobiliara continua sa stagneze. Specialistii spun ca va urma un trend ascendent, deoarece pe parcursul anului 2012 nu au mai fost inregistrate scaderi de pret pe segmentul rezidential din Chisinau.