Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Stiri imobiliare » Cea mai mare cladire din lume
china

Cea mai mare cladire din lume

Chinezii nu inceteaza sa ne uimeasca. Deja este cunoscuta viteza cu care acestia construiesc poduri dintre cele mai complexe si mai spectaculoase, insa acum au reusit sa inaugureze cea mai mare constructie din lume. Pare de necrezut? A fost inaugurata si este de trei ori mai mare decat Pentagonul! Potrivit unor statistici, in interiorul acesteia ar incapea 20 de cladiri asemanatoare cu Opera din Sydney.

Poarta numele de „Centrul Global Centenar” si se afla in Chengdu (capitala provinciei Sichuan, din sud-vestul Chinei), avand o populatie de 14 milioane de locuitori. Constructia are 500 de metri lungime, 400 de metri latime si este inalta de 100 de metri, in felul acesta acoperind o suprafata de 200.000 metri patrati. S-a deschis pe data de 28 iunie anul trecut si gazduieste birouri, hoteluri, sali de teatru, mall-uri si un sat cu arhitectura mediteraneana, dar si un parc acvatic.

Cu siguranta va fi motorul de dezvoltare al orasului Chengdu. Pe langa magistrale noi de metrou si cai ferate, in anul 2020 va avea, totodata, un aeroport. Liderii chinezi doresc sa transforme orasul in capitala economica si culturala a tarii.

Desigur, nici Casa Poporului nu este mai prejos. In prezent, este pe locul trei, pe locul doi aflandu-se Pentagonul.