Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Stiri imobiliare » Case la doar 1 euro in orasele parasite
case

Case la doar 1 euro in orasele parasite

Municipalitatile plaseaza anunturi pentru a vinde orase intregi. De cele mai multe ori, istoria acestora este una trista, ascunzand esecul celor care au locuit acolo si au fost obligati sa isi paraseasca locuintele. Fie i-a impins saracia, fie i-a chemat viata moderna la oras sau au fost atrasi de alte oportunitati, din alte zone. In momentul acesta, se cauta noi proprietari, care pot sa readuca prosperitatea in zonele acestea abandonate. Cateodata, catunele se vand contra unui simplu plan de dezvoltare. Alteori, este vorba despre investitii de milioane de euro. Intotdeauna insa, cerinta principala este ca noul proprietar sa se implice in mod activ si rapid in dezvoltarea locului.

Pentru a achizitiona un sat aflat in faliment, uneori este nevoie doar de un plan de dezvoltare si de afisarea unui interes pentru redresarea economica a intregii comunitati. In acest sens, un exemplu frivol, insa nelipsit de esenta este comuna A Barca, din nordul Spaniei. Vorbim despre un catun cu 12 case care au fost abandonate in urma cu zeci de ani, dar cu un primar increzator ca lucrurile vor merge spre bine, cu un plan bine pus la punct.

Oamenii au fost obligati sa plece, in urma cu 40 de ani, atunci cand o companie a cumparat toate proprietatile pentru a construi un baraj. Proiectul, insa, nu s-a concretizat, iar compania a predat municipalitatii proprietatea asupra orasului.

In Italia, Gangi, incantatorul oras Sicilian, cu 20 de locuinte, a fost scos la vanzare pentru pretul simbolic de 1 euro pentru fiecare proprietate. Localitatea a fost fondata in secolul 12 si are ca punct de atractie un castel. Toate casele au o importanta istorica, insa au fost parasite de proprietarii lor, care nu au avut banii sau, de ce nu, vointa de a le intretine.

Pe langa costul proprietatii, proprietarul mai trebuie sa achite si costurile legate, estimate la circa 6.000 euro pentru fiecare casa. Pe langa asta, pretul estimat pentru renovarea fiecarei locuinte este de 35.000 euro. Cu toate ca interesul pentru aceste proprietati a fost unul ridicat, exista si un aspect care ii face reticenti pe mai toti clientii potentiali: mafia. Oraselul se afla in aceeasi provincie cu Corleone, orasul notoriu pentru legaturile cu mafia illustrate in celebrele filme si carti.