Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Media » 5 criterii care definesc o locuinta de lux
lux

5 criterii care definesc o locuinta de lux

Ce este gresit la majoritatea anunturilor imobiliare? Sa vedem! In primul rand, alaturarea unui cartier rau famat si cuvintele „lux” sau „premium”. Nu conteaza calitatea si nivelul dotarilor din interiorul apartamentului. Proprietarul trebuie sa aiba grija sa ajunga cu bine acasa, inaintea de lasarea intunericului. Plus de asta, un bloc vechi, construit inainte de cutremurul din anul 1977 nu poate fi un imobil de lux si nu este in natura sa se califice drept unul.

Ei bine, exemplul de mai sus este folosit pentru a evidentia un fapt binecunoscut de comunitatea imobiliara din Romania – de cele mai multe ori, locuintele scoase la vanzare nu sunt promovate corespunzator si conform realitatii. Sa presupunem ca un potential cumparator este in necunostinta de cauza, nu a auzit in viata lui de un cartier rau famat si nici „nu are ochi” sa vada imprejurimile atunci cand merge la o vizionare. Isi doreste prea mult acel apartament. Dupa ce se va muta in imobilul de lux, cu siguranta va intampina probleme, iar agentul care i-a oferit consultanta in achizitie nu va mai auzi niciodata de el si nici de posibilii clienti veniti in recomandarea cumparatorului.

Haideti sa vedem impreuna cele 5 criterii care califica o proprietate drept luxoasa.

Calitatea constructiei si finisajele acesteia. Apartamentul trebuie sa aiba, bineinteles, si garantia calitatii atunci cand ne referim la constructie. De la structura de rezistenta si pana la detaliile de finisaje. Daca in cazul calitatii constructiei, esentiale sunt aspecte majore precum rezistenta structurii sau sistemul de hidroizolatie, diferenta pentru ansamblurile de lux o fac finisajele. Exceptand calitatea executiei acestora, tara de provenienta sau renumele producatorului sunt elemente pe care trebuie sa le luati in calcul.

Arhitectura cladirii. Atunci cand ne uitam dupa un apartament de lux, ar trebui sa iasa in evidenta nu doar interiorul, ci si exteriorul. Cladirea ar trebui sa fie un reper pentru zona, un reper cu o arhitectura aparte. De cele mai multe ori, dezvoltatorii unor astfel de proiecte acorda atentie sporita designului interior al apartamentelor, dar nu si imaginii exterioare. Printre elementele care sar in evidenta, putem aminti si formele deosebite ale cladirii, o combinatie aparte de materiale de constructie pentru fatade, cum ar fi peretii-cortina si caramida aparenta, inaltimea cladirii sau trecerea de la vechi la nou, respectand arhitectura zonei.

Suprafete si compartimentari. Desigur, sunt alte aspecte care trebuie luate in calcul. Intr-o piata imobiliara dominata de cel mai mic pret, ceea ce influenteaza automat si suprafetele apartamentelor, o locuinta de lux ar trebui sa fie sinonima cu suprafete generoase. In acest sens am putea vorbi de apartamentele cu doua camere, care pot ajunge, in cazul locuintelor premiun, la 95 de metri patrati, asta insemnand dublu fata de standardul mediu din piata sau, de ce nu, apartamente tricamerale care depasesc 120 de metri patrati.

Este bine de stiut ca acest apartament ar trebui sa vina insotit si de o terasa de mari dimensiuni, ce poate depasi inclusiv suprafata apartamentelui, avand posibilitatea ca, in cei 150 metri patrati ( spre exemplu ), clientul sa isi poata amenaja gradina si, desigur, si o zona de lounge pentru a socializa cu prietenii.

Localizarea proiectului. Si zona in care este amplasata proprietatea este un lucru esential. In cazul locuintelor de lux, importanta nu este neaparat conectivitatea zonei la mijloacele de transport in comun, ci mai ales la apropierea de zonele de interes care sa rezoneze cu stilul de viata al rezidentilor.

Comunitatea selecta. Asa cum bine stim, un proiect de lux este definit si de comunitatea de locatari pe care o are. Printre clientii care se preteaza unui astfel de ansamlu rezidential se numara avocatii, notarii, doctorii, oameni de afaceri care achizitioneaaza apartamentul pentru locuire sau, de ce nu, ca investitie, expati care prefera locuinta proprie in dauna unei camere de hote.