Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Media » Caracteristicile locuintelor premium
lux2

Caracteristicile locuintelor premium

Locuintele de lux presupun o investitie initiala mult mai costisitoare, insa pe termen lung, aduce mai multa siguranta. In ultimii ani, segmentul locuintelor premium a avut mai putin de suferit, in comparatie cu locuintele dedicate clientilor cu bugete medii. Care sunt caracteristicile unei proprietati de lux? Ei bine, specialistii spun ca un astfel de imobil nu este doar sinonim cu luxul opulent, ci ar trebui sa fie un mix echilibrat intre mai multe criterii.

In ultimii ani, criza imobiliara a creat, pentru investitorii cu bugete mari, o perioada propice de a achizitiona proprietati de lux, la preturi rezonabile. In felul acesta, a continua sa existe activitate pe segmentul locuintelor premium. Plus de asta, in primul an, dezvoltatorii au reluat proiectele inceput inainte de criza. Haideti sa vedem ce caracteristici trebuie sa aiba o locuinta care este cu-adevarat una de lux!

Calitatea si finisajele. Acesta este primul criteriu. Sau, mai bine zis, acesta ar trebui sa fie. Proiectul rezidential vizat trebuie sa aiba o garantie a calitatii in ceea ce priveste constructia, de la structura de rezistenta, pana la detaliile de finisaje. In cazul calitatii, sunt definitorii aspect majore, cum ar fi rezistenta structurii, dar si sistemul de hidro-izolatie.

Localizarea proiectului si comunitatea selecta. Daca urmam modelul american de selectie a unei locuinte, zona in care este amplasat ansamblul rezidential este un lucru esential. Clientii cu bugete ridicate nu se orienteaza numai catre zonele ultracentrale, ci si catre zonele recunoscute pentru traditia rezidentiala, atmosfera linistita si comunitatea de calitate.

Al treilea criteriu – compartimentarile si suprafetele generoase. Ei bine, piata rezidentiala din tara noastra este dominata de criteriul celui mai mic pret, fapt ce se reflecta in mod direct in suprafetele apartamentelor. Asa cum bine stim, locuintele premium trebuie sa fie caracterizate de suprafete generoase – apartamentele cu doua camere pot avea suprafete spre 100 mp, dublu fata de standardul mediu din piata. Mai mult de-atat – spatiile largi ar trebui sa existe atat la interior, cat si la exterior – un apartament de lux ar trebui sa “vina la pachet” si cu o terasa de mari dimensiuni.