Call Center: 0733.501.464
Stiri & Media
Acasa » Stiri imobiliare » A doua casa
a doua

A doua casa

Guvernul vrea sa ajute romanii sa isi achizitioneze locuinte mai mari. Programul „A doua casa” a primit unda verde. Mai exact, romanii vor putea lua imprumuturi garantate de stat pentru a-si schimba locuinta actuala. Conditia este urmatoarea: a doua casa trebuie sa fie mai mare si mai scumpa.

Proiectul cel nou ii ajuta pe tinerii care au beneficiat deja de programul „Prima Casa”, insa isi doresc o locuinta mai mare. Acestia trebuie sa vanda locuinta actuala, chiar daca au cumparat-o in urma cu mai putin de 5 ani, si tot ceea ce trebuie sa faca este sa acceseze un nou credit guvernamental.

Asa cum am spus putin mai sus, prima conditie pentru a accesa programul este ca cea de-a doua proprietate sa fie mai mare si mai scumpa fata de prima casa.

Plus de asta, creditul initial acordat prin „Prima Casa” trebuie sa fie lichidat, pana la data incheierii contractului de vanzare-cumparare al noului imobil sau sa fie refinantat prin acordarea celui de-al doilea credit garantat de stat.

Masura luata de Executiv este pe placul jucatorilor din piata imobiliara, acestia declarand ca masura ii va ajuta sa vanda si apartamentele mai scumpe de 65.000 euro, care pana acum nu erau cautate in aceeasi masura. In schimb, romanii nu par prea incantati, desi recunosc ca ar avea nevoie de un spatiu util mai mare in care isi desfasoare activitatile zilnice.

Asa cum bine stim, programul Prima Casa a fost lansat in anul 2009. Pana in momentul de fata, statul a acordat peste 132.000 de garanatii in valoare totata de 2,85 miliarde euro.